BALIKESİR / HAVRAN - Havran Anadolu Lisesi

Nis

Okulun Kalbi Kütüphaneler Projesi kapsamında Nisan ayı etkinliği Karagöz gösterisi oldu.

Nis

Ramazan nedeniyle Okulumuz Din Kültürü ve Ahlak bilgisi öğretmenleri Erhan Çelikyiğit ve Mehmet Nur BARTU liderliğinde okulumuz öğrencileri, ilçemizde ikamet eden depremzede alilelere gıda ve hijyen kolisi hazırlayarak İlçe sosyal Yardımlaşma Müdürlüğünün de katkılarıyla dağıtımını gerçekleştirdiler.

Nis

Değerler eğitimi kapsamında müzik ve kültür edebiyat kulübü tarafından sevgi ve saygı değerlerinin önemini ortaya koymak amacıyla bir program düzenlendi .Program kapsamında bir münazara düzenlendi . Videolar izlendi öğrencimiz ve müzik öğretmenimiz tarafından şarkılar söylendi.Okulumuzda sevgi ve saygı değerlerini en iyi temsil eden öğrencilerimize ödül verilmesiyle programımız sona erdi

Mrt

Öğrencilerimiz, dillerini öğrendikleri ülke Almanya'nın kültürünü tanıtmak amacıyla bir sergi gerçekleştirdiler. Farklı kültürlerin ve düşüncelerin varlığının fark edilmesi öğrencilerimize yeni bakış açıları kazandıracaktır. Bu serginin gerçekleşmesinde emekleri geçen Almanca öğretmenimiz İsmail FURTUNA ve tüm öğrencilerimize emeklerinden dolayı  teşekkür ederiz.

Mrt

21 Mart Türk Dünyası  ve Toplulukları Haftası okulumuz öğrencilerinin  ve İngilizce öğretmenleri Gözde Cepcioğlu ve Emel Gündoğan tarafından hazirlanan program ile kutlandı.

Mrt

Ülkemizde meydana gelen depremden etkilenen vatandaşlarımız için okulumuzda yardım kermesi düzenlendi. Okulumuz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma  Kulüp rehber öğretmeni Erhan Çelikyiğit, Din Kültürü ve Ahlak bilgisi öğretmeni Mehmet Nur BARTU, Görsel Sanatlar öğretmeni Selcan GÜNEŞ'in rehberliğinde düzenlenen etkinliğe öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

İlçe Sosyal Yardımlaşma Müdürlüğü kanalı ile toplanan yardımlarla ilçemizde ikamet eden depremzede ailelere buzdolabı ve gıda maddesi alınmasına vesile  olundu. Ülkemizde bir daha böyle felaketlerin yaşanmaması dileğiyle kermesimize katılan tüm öğretmen,öğrenci ve velilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Okulun Kalbi Kütüphaneler Projesi kapsamında Mart ayı etkinliği olarak kütüphanede satranç turnuvası düzenlenmiştir.

Mrt

Okulumuz 9.Sınıf öğrencilerine Edremit SGK personelleri Sosyolog Melek ÖZYILMAZve Psikolog Bildan TÜZÜN tarafından Teknoloji Bağımlılığı ve Kadına Yönelik Şİddet konulu eğitimler verildi.

Mrt

BİGEP Kapsamında yapılan sınavlarda dereceye giren öğrencilerimiz Okul Müdürü Mehmet ARSLAN tarafından Karni Günü  Ödüllendirildi.

Şbt

Okul toplantı salonunda Adalet değeri ile ilgili bir sunum yapıldı öğrencilere konunun içeriği ile ilgili videolar seyrettirildi çeşitli slayt gösterimleri ile konu bir bütünlük içerisinde anlatıldı

Değerler eğitimi öğretim programlarında yer alan kök değerler temalı etkinlik kitabından farklı etkinlikler seçilerek öğrencilere uygulandı

Yine değerler kitabı içerisinde yer alan sınıf içi etkinliklerden kavramlarla Adalet isimli bulmaca çalışması öğrencilere yaptırıldı. Öğrencilerden bulmacadaki kavramları içeren bir hikaye yazmaları istendi. Hikayeler tamamlandığında hikayeleri arkadaşlarıyla paylaşmaları istendi ve kavramların ne kadar yerinde ve doğru kullanılabildiği üzerinde çalışma yapıldı. Bazı hikayeler seçilerek yapılması planlanan okul dergisinde yayınlanmak üzere ayrıldı.

Ock

OKULUMUZ BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENİ ERİNÇ DERELİ'NİN HAZIRLAMIŞ OLDUĞU FUTSAL TAKIMIMIZ 2022 - 2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKUL SPOR FAALİYETLERİ  FUTSAL GENÇ KIZLAR( A) BALIKESİR İLİ ÜÇÜNCÜSÜ OLMUŞTUR.

Ock

İlçe Sağlık Müdürlüğü personeli Bahadır GÜMÜŞ ve Müjgan KAYA tarafından okulumuz 9-10. Sınıf öğrencilerine verem konulu farkındalık eğitimi verilmiştir.

Ock

Havran Küçükşapçı Okulu son sınıf öğrencileri Beden Eğitimi Öğretmeni Koray Vergili önderliğinde üst eğitim kurumları tanımak, LGS sınavlarında başarılı olmak ve verimli etkili ders çalışma yöntemleri hakkında okulumuz psikolojik danışmanından bilgi almak amacıyla okulumuzu ziyaret ettiler.

Ara

Ara

Okulumuz öğrencileri gezi kulübü danışman öğretmeni Yüksel EFE liderliğinde üst öğretim kurumlarının tanıtılması amacıyla Ege Üniversitesini ve İzmirin Tarihi alanlarını gezdiler.